Heringul file se taie in doua de-a lungul, se ruleaza si se strapunge cu scobitori. Galbenusurile fierte se zdrobesc si se adauga sare, piper, mustar
Heringul file se taie in doua de-a lungul, se ruleaza si se strapunge cu scobitori. Galbenusurile fierte se zdrobesc si se adauga sare, piper, mustar si frisca. Aceasta crema se pune peste rulourile de peste cu ajutorul unui saculet pentru creme.
Pentru dresingul de mustar, se amesteca bine ingredientele, adaugand piper.
Pentru dresingul de castraveti si ridichi, castravetii se taie fidelute, ridichile se spala si se maruntesc fin, apoi se pune frisca, se amesteca si se condimenteaza.
Pentru sosul cu condimente mararul si patrunjelul se toaca foarte marunt, se adauga frisca si zeama de lamaie.
Mod de servire: Se serveste cu „lefser”, un fel de placinta din ovaz, specific norvegian.
Alte retete simple
Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa...
Supa de legume cu paste litereOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj