Icre de crap sau stiuca cu ceapa si masline

Icrele de crap sau stiuca cu ceapa si masline este un aperitiv festiv delicios. Icrele se trec printr-o sita rara pentru a se curata de pielite. Jumatate de lamaie se spala.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii
  • icre - 125 g
  • ulei - 400 ml
  • sifon - 150 ml
  • lamaie/sare de lamaie - 70 g/3g
  • masline - 50 g
  • ceapa - 200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Icrele de crap sau stiuca cu ceapa si masline este un aperitiv festiv delicios. Icrele se trec printr-o sita rara pentru a se curata de pielite. Jumatate de lamaie se spala, iar restul se taie felii. (Daca se foloseste sare de lamaie, aceasta se dizolva in apa.) Ceapa se curata, se spala si se taie fin. Maslinele se spala, se scot samburii si se taie pentru decor. Icrele se amesteca cu sarea, piperul si se bat cu telul; se adauga ulei, putin cate putin, continuand baterea. Cand incep sa se

intareasca, se pune sifon. Spre final, se adauga sucul de lamaie (sau sarea de lamaie).

Icrele de crap sau stiuca se servesc rece, cu ceapa separat.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Trebuie sa va prezint o scurta situatie din care sa intelegeti cat de importanti sunt...

Reteta de preparare a papanasilor
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii