Pate de somon

Se mixeaza somonul taiat marunt impreuna cu sucul si coaja de lamaie, pana se omogenizeaza. Se adauga untul inmuiat si usturoiul zdrobit si se mai mix

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g somon afumat
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 50 g unt
  • 1 catel usturoi
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingurita de hrean ras (n-am pus)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri marar proaspat tocat

Mod de preparare

Se mixeaza somonul taiat marunt impreuna cu sucul si coaja de lamaie, pana se omogenizeaza.

Se adauga untul inmuiat si usturoiul zdrobit si se mai mixeaza 30 sec.

Se adauga amestecand smantana, hreanul, sare si piper.

Presarati mararul tocat.

Daca se prepara pate-ul dinainte, se acopera cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
Se serveste imediat cu paine prajita sau se raceste la frigider pentru a obtine o consistenta putin mai ferma.

Pofta buna!

Reteta Pate de somon a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Salata de avocado cu somon,

Somon afumat umplut cu crema fina,

File de somon, cu crusta picanta, la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii