De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al gutuilor iar gustul era, cum si acum este, fenomenal!!
Carnea spalata, portionata, pudrata cu putina sare si piper, se prajeste in unt amestecat cu ulei, dupa care se scoate pe o farfurie.
Gutuile spalate, taiate in sferturi, curatate de casuta cu seminte, apoi feliate, stropite cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca, se prajesc pe ambele parti in uleiul de la carne, apoi se scot pe o farfurie.
In acelasi ulei daca este curat, daca nu, se arunca si se pun alte 3 linguri cu ulei, se caleste ceapa taiata marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze impreuna, dar fara sa se arda pentru ca mancarea va fi amara; se stinge cu supa, dupa 1-2 min se adauga si carnea se lasa la fiert 20 min, apoi se adauga gutuile si se lasa focul incet. Se dizolva faina cu putina apa rece, se rastoarna in mancare, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote se opreste si se serveste.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...
Salata de cartofi cu ardei kapia coptiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii