Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al gutuilor iar gustul era, cum si acum este, fenomenal!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Gutui cu carne de pui

Ingrediente

  • 4 gutui bine coapte
  • 1 piept sau pulpe de pui
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 2 cani cu supa de pui
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea spalata, portionata, pudrata cu putina sare si piper, se prajeste in unt amestecat cu ulei, dupa care se scoate pe o farfurie.

Gutuile spalate, taiate in sferturi, curatate de casuta cu seminte, apoi feliate, stropite cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca, se prajesc pe ambele parti in uleiul de la carne, apoi se scot pe o farfurie.

In acelasi ulei daca este curat, daca nu, se arunca si se pun alte 3 linguri cu ulei,  se caleste ceapa taiata marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze impreuna, dar fara sa se arda pentru ca mancarea va fi amara; se stinge cu supa, dupa 1-2 min se adauga si carnea se lasa la fiert 20 min, apoi se adauga gutuile si se lasa focul incet. Se dizolva faina cu putina apa rece, se rastoarna in mancare, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote se opreste si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc