Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • aluat de tarta (forma de cca 22 diam)
  • cca 400 g faina
  • 1 ou
  • busuioc uscat
  • 200 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita de peperoncino
  • umplutura tarta
  • un borcanel mic(80 g)de file ansoa in ulei de masline
  • 2 cepe mari rosii
  • 1/2 lingurita lemongrass
  • 1/2 lingurita de peperoncino
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • 1 lingura de otet balsamic
  • uleiul de la conserva
  • fileuri de ansoa

Mod de preparare

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta.

Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien; cand ceapa capata culoarea sticloasa, adaugam lingurita de zahar, lasam un pic sa caramelizeze, presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic, lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa (este delicios!) si peperoncino.

Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta, repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi (pentru un pic de culoare) si dam la cuptor cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul. Lasam sa se raceasca un pic tarta, apoi o scoatem din forma si o portionam. Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...