Cosulete de primavara

Cu aspect si gust minunat.

Portii
6
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Cosulete de primavara

Ingrediente

  • 100 gr. branza de burduf Napolact
  • 100 gr. untura
  • 1 lingura seminte chimen
  • 2 oua (1 galbenus in aluat si 1 ou pentru uns)
  • 2 linguri lapte
  • faina de grau cat cuprinde
  • 1 conserva de ton, marca SunFood
  • 150 gr. unt
  • o bucatica mica de drojdie

Mod de preparare

Se pune intr-un vas untura, peste untura, adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusul, branza de burduf, faina si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca. Scoatem apoi, cate o bucatica de aluat, o intindem sub forma de foaie si o taiem sub forma de floare cu o forma speciala. In tava de briose, asezam o floricica pe fundul formei si patru floricele pe margini, facem cate un cocolos din hartie pe care il asezam in mijlocul floricelelor,ungem florile cu ou batut si dam tavile la cuptorul incalzit deja, in jur de 20 de minute.

Pregatim pasta de peste: Intr-un vas, punem conserva de ton, adaugam untul si frecam foarte bine, pana obtinem o pasta, apoi adaugam zeama de lamaie, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, omogenizam pasta si umplem cosuletele cu pasta de peste. Le asezam pe un platou, in care am pus foi de salata si le ornam cu masline si ridichi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide