Tartine cu crema de somon fume

Tartine cu crema de somon fume sunt niste gustari cu peste delicioase.Tartinele pot fi pregatite pentru orice ocazie festiva, fiind niste aperitive deosebite.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 felii de somon fume
  • 2-3 linguri mari de mascarpone
  • 1 fir subtire de ceapa verde(sau echivalentul de praz sau chiar ceapa uscata)
  • zeama de lamaie (dupa gust)
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat.

Mod de preparare

Tartinele cu crema de somon fume sunt niste gustari cu peste delicioase. Amestecam bine bine somonul, ceapa si patrunjelul maruntite cu mascarpone si zeama de lamaie, potrivim de sare si piper si servim pe tartine de pesmet ornate dupa imaginatie bucatarului. Eu am ornat cu feliute de praz.

Avem doua optiuni, fie mixam fileul de somon cu crema mascarpone si zeama de lamaie la blender, fie maruntim somonul si amestecam totul la mana. Eu am ales cea de-a doua varianta. Nu de alta, dar imi place mai mult sa simt bucatelele de carne decat sa omogenizez totul intr-o pasta (nu ca nu ar fi buna si asa ca doar la origine mixate erau cand le-am gustat prima data). Ceapa nu recomand sa o mixati ca lasa zeama.


Servim imediat deoarece se umezesc tartinele de pesmet.
Reteta Tartine cu crema de somon fume a fost propusa de CeReteteMaiFacFetele pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca