Placinta cu rosii, sunca si telemea

Placinta cu rosii, sunca si telemea este o reteta simpla plina de legume. Alaturi de nucsoara are un gust excelent.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat trebuie:
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • 3 linguri apa rece
  • piper
  • 1 lingura cascaval ras
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru umplutura trebuie:
  • 200 g cascaval afumat
  • 200 g cascaval sau telemea
  • 300 g smantana
  • 300 g rosii cherry
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  •  2 oua

Mod de preparare

Placinta cu rosii, sunca si telemea este una dintre retetele complexe si pline de vitamine. Facem un aluat din unt,  faina, sare si piper dupa gust. Imediat punem cascavalul ras si usturoiul tocat, amestecam ca sa se incorporeze. Obligatoriu se adauga apa rece, in cazul in care nu obtinem un aluat omogen. Punem aluatul la rece pentru jumatate de ora.  Taiem sunca bucatele, amestecam cu cascaval sau telemea ras, ouale batute cu praful de nucsoara, smantana, piper si sare. Intindem aluatul in foaie subtire si imbracam o tava de 20x30 cm. Punem la cuptor pentru 10 minute, aposi se pune peste compozitia pentru placinta. Peste compozitie punem rosiile. Bagam tava la cuptor pentru a iesi dupa 40 de minute, cea mai apetisanta placinta.

 


Alte retete culinare recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca