Bruschete italienesti - Reteta video

Bruschetele sunt aperitivul perfect si le poti pregati in sute de feluri, de la cele clasice cu rosii, pana la cele cu somon afumat, ansoa, branzeturi cu mucegai nobil si multe altele.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • paine bagheta
  • rosii coapte sau rosii cherry
  • cativa catei de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taie rosiile pe jumatate si inlatura semintele cu ajutorul unei lingurite.

Tapeteaza-le apoi cu cateva servetele si lasa-le la scurs cca 20 min.

Zdrobeste busuiocul intr-un mojar, adauga 2 linguri de ulei de masline si potriveste de sare si piper.

Taie bagheta felii oblice.

Taie usturoiul pe jumatate, pe lungime. Unge feliile de paine cu ulei de masline, apoi cu usturoi si presara parmezan ras pe deasupra.

Pune-le intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cateva minute, pana se rumenesc.

Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Taie rosiile cubulete. Amesteca-le apoi cu busuiocul si uleiul de masline.

Pune cate o lingurita din rosiile amestecate cu busuioc peste fiecare bucata de paine in parte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici