Palmieri cu rosii deshidratate, branza si rozmarin

Palmierii cu rosii deshidratate, branza si rozmarin sunt un aperitiv rapid, deosebit si delicios. Combinatia de ingrediente il face un aperitiv potrivit pentru o ocazie festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Palmieri cu rosii deshidratate, branza si rozmarin

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 100g rosii deshidratate
  • 150g branza de vaci (cas) - nu recomand o branza foarte sarata deoarece rosiile sunt sarate
  • rozmarin dupa gust
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Palmierii sunt foarte usor de pregatit si sunt un aperitiv deosebit.

Lasati foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Puneti rosiile deshidratate intr-un blender pana se transforma intr-o pasta, apoi adaugati si acele de la o crenguta de rozmarin.

Dati branza pe razatoare si amestecati-o cu pasta de rosii, intre maini, ca si cum ati pregati un aluat de tarta sau biscuiti.

Intindenti umplutura pe toata suprafata aluatului de foietaj, dupa care incepeti sa rulati, de ambele capete, pe lungime. Ungeti cu oul batut, amestecat cu 1 lingura de lapte, cat sa legati cele doua capete.

Taiati felii de 2cm si asezati-le pe tava tapetata cu hartie de copt dupa care dati-le la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.

Daca la pateuri sau saleuri, aluatul de foietaj trebuie sa se umfle destul de mult, aici este exact pe dos.


Serviti palmierii cu rosii deshidratate si branza pe un platou ca aperitiv sau gustare. Sunt perfecti si de pus la pachet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Mucenici moldovenesti (reteta video)
Bucataras.RO

Mucenici moldovenesti (reteta video)

Pentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...

Mucenici moldovenesti (reteta video)
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia