Palmieri cu rosii deshidratate, branza si rozmarin

Palmierii cu rosii deshidratate, branza si rozmarin sunt un aperitiv rapid, deosebit si delicios. Combinatia de ingrediente il face un aperitiv potrivit pentru o ocazie festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Palmieri cu rosii deshidratate, branza si rozmarin

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 100g rosii deshidratate
  • 150g branza de vaci (cas) - nu recomand o branza foarte sarata deoarece rosiile sunt sarate
  • rozmarin dupa gust
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Palmierii sunt foarte usor de pregatit si sunt un aperitiv deosebit.

Lasati foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Puneti rosiile deshidratate intr-un blender pana se transforma intr-o pasta, apoi adaugati si acele de la o crenguta de rozmarin.

Dati branza pe razatoare si amestecati-o cu pasta de rosii, intre maini, ca si cum ati pregati un aluat de tarta sau biscuiti.

Intindenti umplutura pe toata suprafata aluatului de foietaj, dupa care incepeti sa rulati, de ambele capete, pe lungime. Ungeti cu oul batut, amestecat cu 1 lingura de lapte, cat sa legati cele doua capete.

Taiati felii de 2cm si asezati-le pe tava tapetata cu hartie de copt dupa care dati-le la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.

Daca la pateuri sau saleuri, aluatul de foietaj trebuie sa se umfle destul de mult, aici este exact pe dos.


Serviti palmierii cu rosii deshidratate si branza pe un platou ca aperitiv sau gustare. Sunt perfecti si de pus la pachet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Placinta frageda cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinta frageda cu branza si marar

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...

Placinta frageda cu branza si marar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise