Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cite un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se asaza pe o sita sa se scurga. Se spal
Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cite un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se asaza pe o sita sa se scurga. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu putina apa in care s-a pus o lingurita de otet. In grasimea fierbinte, se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile, sare si piper, se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic pina cind lichidul aproape s-a evaporat. Se pune orezul spalat, 250 ml de apa, patrunjel verde, o lingurita cu "Vegeta" si se lasa sa fiarba in continuare alte 20 de minute. Cu aceasta compozitie, se umplu rosiile si se decoreaza cu patrunjel verde. Se pun rosiile intr-o cratita de tuci smaltuita, se aseaza printre ele miezul de rosii, 2-3 linguri de ulei, 100 ml de apa si putina sare. Se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 10 minute.
Rosiile se servesc fierbinti, cu sos de smintina si patrunjel verde
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii