Rosiile umplute cu conopida si feta sunt un aperitiv delicios pe care il puteti pregati foarte rapid.
Rosiile umplute cu conopida si feta sunt un aperitiv delicios pe care il puteti pregati foarte rapid.
Conopida se fierbe 10 minute in apa cu sare. Rosiilor spalate si uscate se taie un capacelul si li se scobeste miezul. Se pun sa se scurga. Dupa aceea dintr-un galbenus facem o maioneza usoara, cu mustar, sare, piper, ulei si apoi o diluam cu smantana sau iaurt.
Albusul si branza se taiee cubulete. Conopida fiarta si racita o pasam, incorporand albusul, feta (telemea), ceapa si ustuiorul pisat, nucsoara si sosul de maioneza. Umplem rosiile, acoperim cu capacelul, ornam cu ceea ce avem la dispozitie si servim imediat.
Sfat: in functie de preferinte, putem adauga in crema de conopida si bucati de afaumatura (carnaciori, sunculita, pastrama etc.) sau carne fiarta (piept de pui, muschiulet de vita etc.). Totodata, putem innobila cu bucati de nuca sau arahide prajite, cu seminte de pin sau susan.
Recomandare: pentru a spori cromatica platoului de servire, puteti sa umpleti si alte legume (castraveciori, ardei, gogosari) cu acestec amestec revigorant si apetisant.
Sugestie: puteti inlocui total sau partial cantitatea de conopida cu broccoli.
De fel ''mis'' carnivora, ca doar is leoaica conform zodiei....ce sa o mai dau de gard imi cam place carnita, asta nu...
Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj