Rosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o parte. Se scobesc rosiile,
Rosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o parte. Se scobesc rosiile, se pun cu deschizatura in jos pe un fund de lemn ca sa se scurga. Untul se pune intr-o tigaie pe foc si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca bine pana se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna laptele cate putin, amestecand mereu pana devine o ciulama. Se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile, sare, cascavalul ras si albusurile batute spuma. Cu aceasta pasta se umplu rosiile, se acopera cu capacelul, se pun pe tava si se dau la cuptor. Cand capacelul s-a ridicat si se vede pasta rumenita, se scot si se servesc. Se prepara si se coc numai cu 30-40 de minute inainte de a se servi.
Se servesc calde.
Alte retete:
Chiftelute Ciuperci umplute Placinta cu dovleac
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii