Tarte cu rosii si mozarella

Se pune aluatul de tarte in 8 forme, acoperite cu hartie pergament unsa si presarata deasupra cu boabe de fasole. Se tine in cuptor 8-10 minute. Se i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat pentru 8 tarte mici
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei gras
  • 175 gr rosii mici
  • 75 gr masline fara samburi
  • 100 gr mozarella
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri busuioc verde

Mod de preparare

Se pune aluatul de tarte in 8 forme, acoperite cu hartie pergament unsa si presarata deasupra cu boabe de fasole. Se tine in cuptor 8-10 minute. Se indeparteaza

boabele de fasole si hartia pergament. Separat, se caleste ceapa si usturoiul 3-4 minute, apoi se adauga ardeiul tocat fin, rosiile taiate in doua, maslinele si mozarella taiata cubulete. Se amesteca ouale cu laptele si busuiocul. Se pune apoi amestecul de legume in cele 8 tarte si se toarna deasupra amestecul de ou. Se presara deasupra restul de mozarella si se coace 20-25

minute, pana se intareste compozitia.


Se servesc reci cu salata verde.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Placinta de dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii