Cosulete picante

Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 3 linguri apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr carnaciori picanti
  • 50 gr kaizer
  • busuioc

Mod de preparare

Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperatura camerei, apoi se intinde o foaie si se decupeaza cercuri sau patrate. Se intinde aluatul, in formele de minitarte, tapetate cu faina si se lasa la frigider sa se intareasca un sfert de oua. Se coc apoi aproximativ 15 minute. Aluatul de casa se poate inlocui cu aluat frantuzesc din comert. Cascavalul se da pe razatoare. Carnaciorii se taie rondele subtiri, iar kaizerul se taie cubulete mici. Se scot cosuletele de aluat din cuptor si se presara deasupra lor cascavalul ras. Se pun apoi rondele de carnaciori si cubulete de kaizer in fiecare cosulet si se baga la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul.
Se orneaza cu crengute de busuioc si se servesc calde.

Alte aperitive:

Sufleu de dovlecei cu branza de vaci

Ciuperci umplute

Chiftelute

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...