Cosulete picante

Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 3 linguri apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr carnaciori picanti
  • 50 gr kaizer
  • busuioc

Mod de preparare

Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperatura camerei, apoi se intinde o foaie si se decupeaza cercuri sau patrate. Se intinde aluatul, in formele de minitarte, tapetate cu faina si se lasa la frigider sa se intareasca un sfert de oua. Se coc apoi aproximativ 15 minute. Aluatul de casa se poate inlocui cu aluat frantuzesc din comert. Cascavalul se da pe razatoare. Carnaciorii se taie rondele subtiri, iar kaizerul se taie cubulete mici. Se scot cosuletele de aluat din cuptor si se presara deasupra lor cascavalul ras. Se pun apoi rondele de carnaciori si cubulete de kaizer in fiecare cosulet si se baga la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul.
Se orneaza cu crengute de busuioc si se servesc calde.

Alte aperitive:

Sufleu de dovlecei cu branza de vaci

Ciuperci umplute

Chiftelute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca