Pentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac curățenie prin frigider, m-am gîndit să pregătesc pentru pachetele de la serviciu, niște sandviciuri cu preparate din carne și murături, la panini maker.
Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.
Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o rețetă, pentru că nu stim dacă si nouă ne va intra fix aceeași cantitate. De aceea pornim de la mai puțin și adăugăm pe parcurs.
Sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul peste ea și le frecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, până se diluează.
Adăugăm laptele călduț și 1-2 linguri de făină, omogenizăm maiaua și o lăsăm la crescut 5-6 minute, sau după caz, până își dublează volumul.
Amestecăm ouăle cu sarea, apoi cu o parte din ulei și le punem în adâncitura din vas.
Tot acolo vom pune și maiaua crescută și începem să adunăm făina de pe margini peste ingredientele de la mijloc, amestecând intens și picurând în același timp și apa călduță și uleiul oprit.
Frământăm un aluat nu foarte ferm ca la pâine, dar nelipicios.
Datorită ouălelor din compoziție, va fi un aluat mai elastic si mai pufos. Dar, adăugarea ouălelor este opțională, se poate și fără ele. Eu am pus pentru că am fost aprovizionată de la țară cu multe ouă proaspete.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în trei, sau după dimensiunea vasului în care preparăm sandwich-ul(tigaie, tavă, sandwich maker).
Întindem fiecare parte de aluat, pe masa de lucru ușor înfăinată, în câte o foaie subțire pe care o ungem cu ketchup.
Presărăm peste jumătate din foaie mozzarella, iar peste cealaltă jumătate, parmezan.
Așezăm ingredientele pentru umplutură, feliate subțire, peste jumătate de aluat și pliem peste ele cealaltă jumătate.
Apăsăm marginile aluatului și le lipim între ele, ca să nu se desfacă în timpul tratamentului termic și coacem sandviciurile până când se rumenesc bine pe ambele parți.
Avem grijă și să înțepăm aluatul din loc în loc înainte de a-l introduce în tavă, respectiv sandwich maker sau tigaie.
Mai multe variante de astfel de sandwich-uri coapte, găsiți aici.
Băieții mei au zis , că aceste sandwich-uri cu murături și preparate din carne, au fost cele mai bune de până acum.
Mie mi-au rezultat trei sandviciuri pe care le-am porționat în patru. Sunt bune atât calde cât și reci.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPrajitura Cuburi de lamaie, este cunoscuta ca si Lemon Bars. Este o reteta de prajitura cu arome intensa de lamaie, cu crema...
Prajitura Cuburi cu lamaie (lemon squares)Daca tot suntem in perioada postului, meritam un desert absolut delicios, cu multe portocale. Prajitura de post cu crema de...
Prajitura de post cu crema de portocaleE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriReteta pe care o pregatim astazi ne va duce cu gandul la bucataria bunicii, la mirosul de leustean proaspat si la legumele...
Ciorba de pui cu taietei de casaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii