Crostini cu spanac si iaurt

Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie un pic. Se stinge cu lapt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 felii mici de paine prajita
  • 700 gr spanac proaspat
  • 200 gr iaurt grecesc rece
  • 3 fire de usturoi
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 lingurite miez de nuca maruntit
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie un pic. Se stinge cu lapte dulce. Coditele de la ceapa tocate si frunzele de spanac, spalate una cate una, se arunca asa cum sunt in tigaie. Se pune repede un capac deasupra. Se lasa 2-3 minute, timp in care frunzele de spanac "se sting". Se ia capacul, se pune miezul de nuca maruntit bine si se prajeste tot amestecul. Intr-un blender, se pune iaurtul si se amesteca bine de tot cu coditele de usturoi. Pe fiecare felie de paine se face un cuib din spanac iar in mijloc se pune o lingurita de iaurt cu usturoi.


Se servesc la temperatura camerei sau cu spanacul caldut si cu iaurtul rece.

Alte aperitive:

Chiftele Placinta cu spanac si ou Oua umplute cu ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide