Pasta aromata de cartofi

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cit sunt inca fierbinti se paseaza si se amesteca usor cu untul si smint

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. cartofi
  • o ceapa potrivita
  • sare
  • piper alb
  • cimbru
  • marar
  • 3 catei de usturoi
  • busuioc
  • 4 linguri smintina
  • un sfert pachet unt

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cit sunt inca fierbinti se paseaza si se amesteca usor cu untul si smintina. Se obtine un piure. Ceapa se curata si se da pe razatoare, apoi se amesteca în piure. Mararul se toaca si impreuna cu usturoiul pisat si celelate condimente (dupa gust) se incorporeaza in pasta de cartofi. Se lasa sa stea 3-5 ore la rece.
Se serveste tartinabil. Se orneaza cu marar sau ardei rosii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide