Shawarma

Dizolvati drojdia in apa. Adaugati faina si sarea si framantati bine. Formati gramajoare si intindeti fiecare gramajoara cu sucitorul ca sa iasa rotun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lipii: 1 cub drojdie
  • 1 1/4 cana de apa
  • 2 lingurite sare
  • faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat elastic
  • Marinata pentru pui: 1 kg de carne de pui
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 3/4 lingurita vegeta
  • 1/2 lingura piper
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 4 linguri de suc de lamaie
  • Sos de usturoi: 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana ulei
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • Castraveti murati
  • varza fideluta
  • cartofi prajiti
  • eventual ketchup

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in apa. Adaugati faina si sarea si framantati bine. Formati gramajoare si intindeti fiecare gramajoara cu sucitorul ca sa iasa rotunda. Ies cam 10 buc. Acoperiti cu un prosop si lasati sa creasca. Apoi, coaceti-le pe plita sau in tigaia de clatite. Atentie, nu in cuptor, pentru ca se intaresc. Acoperiti-le cu un capac.
Frecati bucatile de pui cu marinata si lasati 30 minute /1 h sa se patrunda. Puneti ulei intr-o tava si asezati bucatile de pui. Dati la cuptor pana este gata si mai intoarceti din cand in cand. Carnea de pui, fara piele se taie bucatele mici.
Sosul de usturoi. Usturoiul pisat se amesteca cu sare si se toarna uleiul ca la maioneza. La sfarsit se pune si zeama de lamaie.
Asamblare. Se ia o lipie, se unge cu sos de usturoi, se umple cu carne, feliute de castraveti acri, cartofi prajiti, varza si ketchup si se ruleaza. Inainte de servire se da putin la microunde.
Se poate pune si maioneza, insa nu se mai simte atat de bine gustul carnii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti

Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...

Cartofi umpluti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca