Compot de caise

Se spala caisele si se taie in doua. Se face un sirop putin legat din apa, zahar si vanilie. Se pun caisele in sirop si se fierb la foc mic, pana se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise nu foarte coapte
  • 200 g zahar
  • 2 l apa
  • 2 linguri rom
  • vanilie

Mod de preparare

Se spala caisele si se taie in doua. Se face un sirop putin legat din apa, zahar si vanilie. Se pun caisele in sirop si se fierb la foc mic, pana se inmoaie fara sa se zdrobeasca. Se lasa la racit si se pune romul.

Se serveste de la gheata.

Alte retete recomandate:

Compot de mere

Compot de visine

Jeleu de capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)

Reteta o vazusem mai demult la tv...mi s-a parut interesant si pot spune ca e atit de buna si satioasa.Merge de minune ptr...

Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca