Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de cireseMiraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de...
Sirop de merisoareNumai buna sa folosim la prajituri pe timp de iarna
Rubarba in sirop de capsuniCompot din caisele mele din curte,aromate si parfumate! pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Compot de caiseSa profitam din plin de fructele de sezon!
Compot de cirese si visinePentru ca pietele sunt pline de fructe de toate felurile, m-am gandit sa iti arat cum poti sa faci acasa un compot delicios,...
Compot de visineCompotul de piersici cu sirop de zahar ars este o reteta simpla si delicioasa de compot ce poate fi servita si ca desert....
Compot de piersici cu sirop de zahar arsCompoturile de fructe sunt usor de preparat, si sunt delicioase iarna. Urmareste reteta de compot cu pete si prepara-l si tu.
Compot delicios cu pereCompotul de visine clasic se prepara usor, modul de conservare natural fiind fierberea. Pentru aceasta reteta de compot nu...
Compot clasic de visinePutem conserva aroma fructelor de vara ca si aceste visine pentru prajituri. In plus e un mod de a economisi bani, deoarece...
Visine pentru prajituriAceasta reteta de compot de visine este simpla si clasica. Nu este nimic complicat daca urmariti cantitatile si modul de...
Compot de visine simpluPentru compotul de rabarbar aveti nevoie de zahar, lamaie si apa. Se serveste rece si este delicios.
Compot de rabarbarCompotul de visine este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de compot aveti nevoie de 2 kg visine mai necoapte, 20 lg...
Compot delicios de visineCompotul de cirese cu scortisoara este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de compot aveti nevoie de cirese, zahar si...
Compot de cirese cu scortisoaraCompotul de visine cu zahar vanilat este delicios si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de compot trebuie sa folositi 10...
Compot de visine cu zahar vanilatCompotul de mere si scortisoara este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi mere mai mari si...
Compot de mere si scortisoaraCompotul de piersici se face la fel ca si celelalte retete de compot. Aveti nevoie de fructe, zahar si apa.
Compot delicios de piersiciNectarul de visine este gustos si sanatos. Il puteti consuma asa cum este, diluat cu apa sau il puteti folosi la retete de...
Nectar de visineSe spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...
Compot de pruneSe spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...
Compot de caiseCompotul de mere este un dulce nemaipomenit pe tot parcursul anului. Daca mai adaugi si o aroma de vanilie va fi un compot cu...
Compot de mere cu vanilieApa impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pune pe foc mic. Se scot samburii din caise si se adauga la fiert in sirop...
Compot de caiseCompotul de cirese este foarte usor de preparat si te vei putea bucura astfel si in anotimpul rece de aroma cireselor.
Compot de cireseApa sau vinul se pune la fiert cu apa, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga prunele dupa ce zaharul s-a...
Compot de pruneIntr-un vas cu apa, se adauga zaharul, zaharul vanilar, un praf de sare si se lasa la fiert pana cand compozitia se leaga. Se...
Compot de capsuneApa se da in clocot impreuna cu zaharul. Se introduc cojile de mere si se scot dupa ce si-au schimbat culoarea. Se adauga in...
Compot de mereSe cutata perele si se taie cubulete. Se pun perele intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa. se fierb 1 h si 30...
Compot de perePrunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si...
Compot de pruneCompotul de pere este dulce si aromat, surprinde perfect aroma si textura perelor, pentru a ne bucura si iarna de gustul lor....
Compot de perePiersicile se spala, se curata de coaja, se scot samburii si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana...
Compot de piersiciCaisele se taie in doua si se scot samburii. Se tin in apa rece aprox 2 h (caisele nu trebie sa fie patate sau stricate...
Compot de caiseSe spala visinele, se scot coditele si samburii si se pun intr-un borcan care sa le cuprinda. Se asaza in borcan un rand de...
Visine conservate pentru prajituriSe opareste pulpa de pepene cu siropul facut din apa si zahar. Se dau cateva clocote, se scot bucatile de pepene si se pun in...
Pepene galben la borcanSe curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...
Pere confiateSe curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...
Portocale glasateSe fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se...
Prune la borcanSe spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in...
Fructe conservate in romSe curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie....
Compot de gutui intregi conservatSe pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile...
Compot de visineSe fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul deasupra, se...
Compot de visine conservatSe pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine...
Compot mozaicIntr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva...
Compot de visineSe spala caisele, se scot samburii si se pune in borcan un strat de caise bine indesate. Se pudreaza cu zahar. Se continua...
Caise conservate pentru prajituriSe aleg caise tari si se scot samburii. Se pun caisele intr-o cratita cu apa si se tin pe foc foarte mic, sa fiarba cateva...
Caise glasateSe curata fructele, se pun in borcan, se presara zahar peste fructe si se pune apa. Se leaga borcanele si se fierb, invelite...
Cirese sau visine la borcanSe spala merele, se curata si se taie bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul....
Compot de mereSe curata perele de coaja, se taie felii si li se da drumul in apa rece ca sa nu se innegreasca. Se face intr-o oala un sirop...
Compot de pereCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat