Compot de mere si scortisoara

Compotul de mere si scortisoara este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi mere mai mari si mai ferme.

Complexitate
redusa
Compot de mere si scortisoara

Ingrediente

  • - 1.5 l apa
  • 6-7 mere medii (cu cat mai multe mere
  • cu atat mai aromat)
  • 4 linguri zahar (nu-mi place dulce tare
  • dar cine mai vrea poate sa-si puna in cana)
  • scortisoara (o lingurita generoasa)
  • cuisoare (2- 3 cuisoare)

Mod de preparare

Compotul de mere este o reteta usoara, rapida si delicioasa! Eu fac compot de mere in sezonul rece mereu. De multe ori il fac si cand se anunta vizita din partea prietenelor mele! Ne place!!! E fierbinte si aromat!Eu am incercat si variant cu esenta de rom si a fost foarte buna! Acuma fiecare isi cunoaste gusturile si poate adauga mirodeniile preferate. Eu pun apa la fiert, pun merele cu tot cu coaja, taiate in patru si fara samburi, adaug zaharul si mirodeniile si il las sa fiarba pana sunt moi merele! Gata de servit! De obicei imi place sa-l pun in cani, pahare transparente pentru ca zdrobesc cateva dintre feliile de mar! Mi se pare mai aspectuos si pofticios! Pofta buna!


Compotul de mere se serveste rece, din cupe.
Acesta reteta este scrisa de Ana pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori