Compot de mere si scortisoara

Compotul de mere si scortisoara este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi mere mai mari si mai ferme.

Complexitate
redusa
Compot de mere si scortisoara

Ingrediente

  • - 1.5 l apa
  • 6-7 mere medii (cu cat mai multe mere
  • cu atat mai aromat)
  • 4 linguri zahar (nu-mi place dulce tare
  • dar cine mai vrea poate sa-si puna in cana)
  • scortisoara (o lingurita generoasa)
  • cuisoare (2- 3 cuisoare)

Mod de preparare

Compotul de mere este o reteta usoara, rapida si delicioasa! Eu fac compot de mere in sezonul rece mereu. De multe ori il fac si cand se anunta vizita din partea prietenelor mele! Ne place!!! E fierbinte si aromat!Eu am incercat si variant cu esenta de rom si a fost foarte buna! Acuma fiecare isi cunoaste gusturile si poate adauga mirodeniile preferate. Eu pun apa la fiert, pun merele cu tot cu coaja, taiate in patru si fara samburi, adaug zaharul si mirodeniile si il las sa fiarba pana sunt moi merele! Gata de servit! De obicei imi place sa-l pun in cani, pahare transparente pentru ca zdrobesc cateva dintre feliile de mar! Mi se pare mai aspectuos si pofticios! Pofta buna!


Compotul de mere se serveste rece, din cupe.
Acesta reteta este scrisa de Ana pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Lichior de cafea si vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea si vanilie

Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...

Lichior de cafea si vanilie
Jumari cimpenesti
3
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Sos brun
4
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Clisa fripta si pita picurata
5
Jumari

Clisa fripta si pita picurata

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...

Clisa fripta si pita picurata
Parteneri
Varza cu rosii si ceapa verde  si carnati de Plescoi
Bucataras.RO

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi

Buna, daca nu ma credeti sa va faceti.....

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii