Putem conserva aroma fructelor de vara ca si aceste visine pentru prajituri. In plus e un mod de a economisi bani, deoarece fructele neprocesate sunt mai ieftine ca cele congelate.
Fructele proaspete vor fi tot timpul mai ieftine decat cele procesate (in pungi inghetate) deoarece se mai elimina din costuri. Va sugerez sa le cumparati de la producatorii locali.
Spalam visinele si le rupem coditele, le lasam sa se scurga de apa si le scoatem samburii.
Asezam intr-un vas mai mare sau un lighean un strat de visine, unul de zahar si repetam pana terminam. Acoperim si lasam 24 de ore, amestecand din cand in cand. Cand s-a topit zaharul adaugam pliculetele de conservant.
Visinile le asezam in borcanele spalate, acoperim cu sirop si le punem capacele.
Daca nu doriti sa le pastrati in sirop, puteti sa le puneti in pungi de plastic si in congelator daca aveti suficient loc.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii