Compotul de cirese este foarte usor de preparat si te vei putea bucura astfel si in anotimpul rece de aroma cireselor.
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, putina sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ciresele si se lasa la fiert pe foc mic.
Trebuie sa aveti borcane cu capac, curate, uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins, dar cu focul stins. Borcane de 800ml.
Fructe de care doriti si in orice cantitate, zahar tos - cite 3 liguri de supa pline, pentru fiecare borcan si apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.
Deci fructele se spala foarte bine, la care e necesar si doriti scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2 acestuia, adaugati zaharul, cite 3 linguri pline si apoi apa rece. Le inchideti cu capace sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de minute din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba.
Dupa cele 30 de minute, le lasati in vasul in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi mod.
Lasati borcanele cu compotul de cirese sa se raceasca complet in vasul in care au fiert, scoteti-le, stergeti-le cu o cirpa si depozitati-le intr-un loc uscat si racoros.
Compotul de cirese se serveste dupa ce s-a racit sau se poate pastra in borcane sterilizate.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiAm gasit reteta aceasta pe net si se cerea incercata :) E foarte buna, se face rapid si se poate consuma oricand ...
Rulada din paine cu pesto si mozzarellaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii