Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna peste fructe. Se adauga aspi
Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna peste fructe. Se adauga aspirina pisata, dupa care borcanele se inchid ermetic. Se infasoara borcanele in prosoape sau ziare si se pun intr-un vas cu apa calda. Se lasa la fiert, pe foc mic, timp de 30 de minute. Se ia apoi vasul de pe foc si se acopera cu paturi groase. Se lasa asa pana a doua zi.
Se consuma rece ori se pune la salata de fructe. Alte retete culinare:
Compot de gutui Dulceata de trandafir Dulceata de prune
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii