Compot de visine cu zahar vanilat

Compotul de visine cu zahar vanilat este delicios si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de compot trebuie sa folositi 10 kg de visine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Compot de visine cu zahar vanilat

Ingrediente

  • 10 kg Visine
  • 2 kg zahar
  • zahar vanilat
  • apa

Mod de preparare

Compotul de visine cu zahar vanilat este delicios si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de compot visinele se spala in mai multe ape dupa care se lasa in apa rece timp de 30 min(in caz ca au viermi ies la suprafata)
Se pregatesc borcane curate si uscate


Punem visinele in borcan cca 15-20 visine la borcan de 720g adaugam 2-3 linguri zahar si presaram putin zahar vanilat pentru o aroma mai buna dupa care adaugam apa (lasam gol borcanul de 2 degete)
Intr-o oala suficient de incapatoare punem borcanele in apa la sterilizat timp de 20-30 min.
Spre finalul sterilizarii scoatem borcanele si le acoperim cu o patura pana a 2 a zi.
Pofta buna.


Compotul de visine se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar
Bucataras.RO

Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar

Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!