Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe o sita. Se lasa o ora s
Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe o sita. Se lasa o ora sa se scurga. Se face intr-o cratita siropul din zahar, apa si glucoza, foarte bine legat. Se pun cateva picaturi pe o farfurioara, pentru a incerca siropul. Acestea trebuie sa se intareasca la fel ca niste bomboane. Se tine siropul la cald si se inmoaie in el feliile de portocala, pe rand. Imediat ce felia s-a imbracat in sirop, se scoate cu furculita, luand-o de dedesubt, si se pune pe un platou de portelan uns cu ulei.
Se servesc reci.
Alte retete recomandate:
Inghetata de zmeura
Compot mere
Visine din visinata
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Ideal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii