Compoturile de fructe sunt usor de preparat, si sunt delicioase iarna. Urmareste reteta de compot cu pete si prepara-l si tu.
Se spala perele, se taie si se aseaza in borcane de 800 ml. La fiecare borcan se adauga 2-3 linguri de zahar in functie de preferinta, cate o lingurita de zeama de lamaie si un baton de scortisoara sau o lingurita macinata. Se infileteaza si se pun la sterilizat intr-un vas mare cu apa rece. Se fierb, la foc mic, 35 minute din momentul in care apa din vasul mare incepe sa clocoteasca. Se lasa la racit in vasul in care au fiert, apoi se scot si se depoziteaza intr-un loc racoros si bine aerisit pana in momentul consumului..
Compotul de pere se serveste ca atare sau la diferite retete de prajituri.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii