Caisele se taie in doua si se scot samburii. Se tin in apa rece aprox 2 h (caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compot
Caisele se taie in doua si se scot samburii. Se tin in apa rece aprox 2 h (caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul) Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4 linguri de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul cu apa. Se aseaza borcanele intr-o cratita cu apa, pe fundul careia am pus un prosop, apoi se acopera borcanele cu altul si se dau la cuptor 30-45 min, pana se dizolva zaharul.
Se poate folosi la salate, prajituri, fripturi sau se poate manca ca atare.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii