Compotul de visine clasic se prepara usor, modul de conservare natural fiind fierberea. Pentru aceasta reteta de compot nu aveti nevoie de conservant.
Se spala visinele si se pun intr-un borcan de 800 gr pana la jumatatea borcanului, apoi se adauga 3 linguri rase de zahar si apoi se completeaza cu apa pana sus.
Se pune capacul bine si se pun intr-o oala pe fundul careia a fost asezat un prosop, se toarna apa pana trece de capac si se lasa sa fiarba, cand incepe sa fiarba ne uitam la ceas si le tinem 15 minute pe foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca acolo in oala.
Se depoziteaza in camara cand s-au racit.
Compotul clasic de visine se consuma ca atare sau se foloseste la diferite retete de prajituri.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii