Sirop de trandafiri

Aroma fina, delicata!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Sirop de trandafiri

Ingrediente

  • 300 gr petale de trandafir
  • 10 gr sare de lamaie
  • 1 litru de apa plata
  • 700 gr zahar tos

Mod de preparare

Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece. Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute. Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu). Se strecoara lichidul (ori se scot toate petalele) si se pune din nou la fiert, adaugandu-se si zaharul. Siropul se fierbe pana ce ajunge la consistenta dorita. Se toarna apoi in sticle si se pastreaza intr-un loc racoros. Se poate folosi pentru prepararea bauturilor racoritoare (cu apa minerala carbogazoasa) sau pentru prepararea diverselor deserturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc