Aroma fina, delicata!
Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece. Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute. Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu). Se strecoara lichidul (ori se scot toate petalele) si se pune din nou la fiert, adaugandu-se si zaharul. Siropul se fierbe pana ce ajunge la consistenta dorita. Se toarna apoi in sticle si se pastreaza intr-un loc racoros. Se poate folosi pentru prepararea bauturilor racoritoare (cu apa minerala carbogazoasa) sau pentru prepararea diverselor deserturi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii