Compot de caise

Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se usuce-sterilizeze. Dupa vreo 15 minute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g caise
  • apa
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se usuce-sterilizeze. Dupa vreo 15 minute sortam caisele si le punem in borcanele fierbinti impreuna cu 2 linguri de zahar in fiecare borcan. Se folosesc 600 g pentru 12 borcane, deci 50gr/borcan. Se umple cu apa dar se lasa spatiu de doua degete pana la capac. Se insurubeaza capacele si se baga la cuptor intr-o tava cu 1l de apa rece. Cand apa din tava a inceput sa fiarba si in borcane apar bulisoare de aer, inseamna ca fiere. Din momentul asta se mai lasa maximum 15 minute. Caisele se pot taia in sferturi.

Caisele din compot se pot folosi la prajituri, torturi sau la salate de fructe. Reteta Compot de caise a fot propusa de moatza Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii