Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ghiveci calugaresc de vinete

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Patrunjel verde
  • Sare
  • piper
  • Boia dulce
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cubulete, se sareaza si se lasa asa minim o jumatate de ora.

Se spala vinetele pentru a inlatura excesul de sare si apoi se lasa la scurs.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

In putin ulei de masline se pune la calit ceapa impreuna cu usturoiul.

Se adauga vinele peste ceapa calita, se condimenteaza cu piper si boia dulce.

Se indeparteaza pielita la rosii, se taie in cubulete, apoi se adauga peste vinete impreuna cu o foaie de dafin si coditele de la patrunjel tocate marunt si se lasa pe foc pana se inmoaie vinetele.

Ghiveciul se poate presara cu patrunjel tocat marunt, putandu-se servi ca atare sau pe felii de paine prajita.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc