Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ghiveci calugaresc de vinete

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Patrunjel verde
  • Sare
  • piper
  • Boia dulce
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cubulete, se sareaza si se lasa asa minim o jumatate de ora.

Se spala vinetele pentru a inlatura excesul de sare si apoi se lasa la scurs.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

In putin ulei de masline se pune la calit ceapa impreuna cu usturoiul.

Se adauga vinele peste ceapa calita, se condimenteaza cu piper si boia dulce.

Se indeparteaza pielita la rosii, se taie in cubulete, apoi se adauga peste vinete impreuna cu o foaie de dafin si coditele de la patrunjel tocate marunt si se lasa pe foc pana se inmoaie vinetele.

Ghiveciul se poate presara cu patrunjel tocat marunt, putandu-se servi ca atare sau pe felii de paine prajita.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori