Compotul de capsuni nu este deloc greu de preparat, fructele raman tari iar de aroma minunata a capsunilor nu mai spunem nimic. Se pun intr-o cratita apa cu zaharul si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se fierbe pana se leaga putin siropul. Se pun
Se pun intr-o cratita apa cu zaharul si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se fierbe pana se leaga putin siropul. Se pun capsunile spalate si curatate de codite, se acopera cu un capac si se micsoreaza focul, in asa fel incat sa fiarba 10 minute fara sa clocoteasca.
Se pun in borcanele sterilizate, se sigilieaza, se rastoarna borcanul invers pt cateva secunde (asa fierbinte), apoi se lasa intr-o patura sa se raceasca.
Daca optati pentru prepararea compotului de capsuni la baie de aburi:
Puneti in fiecare borcan 4 linguri de zahar, capsuni pana la jumatate, apoi apa rece pana sus. Le puneti capacele sau le capsati si le puneti sa fiarba 15 minute (de cand incepe sa fiarba apa). Le lasati pana a doua zi in apa dupa care le mai fierbeti o data tot 15 minute.
Se lasa in apa sa se raceasca, se sterg si se depoziteaza.
Compotul de capsuni astfel preparat se pastreaza la loc racoros, ferit de razele soarelui.
Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...
Kokoretsi - Drob de miel in stil grecescOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj