Compot de nuca

Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg nuca verde
  • 2 linguri otet alimentar 100%
  • 1
  • 5 l apa
  • 1 kg zahar
  • 8 buc cuisoare
  • Coaja de la jumatate de portocala
  • Coaja de la jumatate de lamaie
  • ½ dl rom

Mod de preparare

Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si le inmuiem 2 saptamani, pana cand devin negre. Schimbam apa pe ele zilnic de 2 ori. Apoi oparim nucile in apa cu otet, de la primul clocot inca 10 minute, pana devin moi. Fierbem un sirop gros din zahar si 4 dl de apa, indepartam spuma, adaugam cuisoarele si cojile de portocala si lamaie. Strecuram nucile, le punem in sirop si invartind continuu le lasam sa fiarba 5 minute, apoi le lasam sa stea o zi. Repetam acest procedeu de 2 ori – fierbem, lasam sa stea. In a 3 zi scoatem nucile din sirop si le punem in borcane. Strecuram siropul, il incalzim si il turnam peste nuci, inchidem borcanele.
Alte retete recomandate

Compot de visine

Prajitura cu visine

Dulceata de visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...