Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar vanilat, se acopera cu a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr prune
  • 5 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • apa

Mod de preparare

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar vanilat, se acopera cu apa rece si se leaga sticla cu celofan pus in doua. Se pune compotul sa se pasteurizeze in bain-marie o ora din momentul in care a inceput apa sa fiarba. Se raceste si a doua zi se pune in camara, la loc uscat si rece.
Alte retete:

Dulceata de mure

Compot de struguri

Compot de gutui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...