Compot de visine

Se pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile de visine cu rom si se pr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 1 kg zahar
  • 6 g salicilat
  • 1 baton de vanilie
  • 6 linguri rom

Mod de preparare

Se pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile de visine cu rom si se presara cateva bucatele de vanilie. Se leaga borcanul cu un tifon si se lasa la soare 10 zile. Dupa 10 zile se pune in borcan salicilatul, se clatina bine borcanul, ca sa se amestece. Se leaga borcanul cu celofan si se pune la loc rece.
Compotul se foloseste iarna, ca atare, sau cu putin sirop facut din apa cu zahar.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de mere

Compot de visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...