Compot de visine

Pentru ca pietele sunt pline de fructe de toate felurile, m-am gandit sa iti arat cum poti sa faci acasa un compot delicios, fara conservanti, pe care sa-l savurezi rece in zilele toride sau sa-l pastrezi pentru iarna: Compot de visine, dulce-acrisor si foarte aromat!

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • apa
  • borcane

Mod de preparare

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie de cat de dulci sunt visinele sau dupa plac! Umple cu apa rece borcanele, strange bine capacele si pune-le intr-o oala incapatoare in care ai pus apa rece. Lasa-le sa fiarba la foc potrivit cam 30 de minute

Opreste focul si lasa-le sa se raceasca in oala, ca sa se videze bine.

 

 Cam asta a fost reteta! 

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii