Compot de visine

Pentru ca pietele sunt pline de fructe de toate felurile, m-am gandit sa iti arat cum poti sa faci acasa un compot delicios, fara conservanti, pe care sa-l savurezi rece in zilele toride sau sa-l pastrezi pentru iarna: Compot de visine, dulce-acrisor si foarte aromat!

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • apa
  • borcane

Mod de preparare

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie de cat de dulci sunt visinele sau dupa plac! Umple cu apa rece borcanele, strange bine capacele si pune-le intr-o oala incapatoare in care ai pus apa rece. Lasa-le sa fiarba la foc potrivit cam 30 de minute

Opreste focul si lasa-le sa se raceasca in oala, ca sa se videze bine.

 

 Cam asta a fost reteta! 

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii