Dulceata de dude

Dude sau agude,mancam cand eram copii acum le prindem aroma in borcane si pentru iarna ,pregataind o delicioasa dulceata pentru prajituri! Pentru concurs,,toamna se numara borcanele"

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O farfurie adanca de dude(eu am ales dude roz)
  • aceiasi farfurie cu Zahar
  • o lamaie

Mod de preparare

1.Se curata dudele de codite apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare,unde se lasa sa se scurga bine de apa 2.Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul apoi se adauga dudele si se fierbe la foc domol ,cca.45 minute,spumand cu o spumiera cu ochiuri mici si dese.Prin fierbere dudele lasa seminte care pot fi adunate usor odata cu spuma.La sfarsit se adauga si lamaia feliata,se fierbe inca 10-15 minute,la foc domol,apoi se depoziteaza fierbinte,in borcane curate si uscate,etanse.Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa sa se raceasca in voie apoi se depoziteaza in debarale racoroase sau se tine in frigider.Cu aceasta minunata dulceata putem prepara o tarta delicioasa sau la decorarea diferitelor prajituri.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...