Deserturi de vara Retete dietetice
Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine. Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de capsuni. Asezam oala pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, trebuie sa adunam spuma ce se formeaza la suprafata. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam gemul sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul scade, iar gemul isi schimba culoarea in rosu aprins. Amestecam din cand in cand.
Intre timp, ne ocupam de sterilizarea borcanelor. Cand gemul este gata, il dam deoparte pentru 5 minute. Punem gemul fierbinte in borcanele spalate, uscate si sterilizate. Infiletam bine capacele, iar apoi le intoarcem cu susul in jos, pentru a se crea vid. Le lasam asa pana se racesc la temperatura camerei, apoi le putem depozita intr-un loc racoros. Mi-au iesit 3 borcane mari si 2 mici. Este un gem tare parfumat si foarte gustos!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...
Tocanita din organe de mielDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii