Noi cumparam în fiecare an pasta de macese de la o doamna.
Obtinerea acestei paste de maceşe din care se face gemul este un procedeu foarte îndelungat şi anevoios.
Doamna respectiva are o maşina speciala cu care obtine aceasta pasta.
In principiu procedeul este urmatorul: se fierb maceşele,se strecoara,apoi se trec de mai multe ori printr-o sita foarte deasa pentru a înlatura puful(perii) pe care-i conţin fructele de maceş.
Cu ani în urma,cumparam pasta de la o batrânica,care era parca desprinsa din povestile copilariei.Nici nu pot sa va descriu cum îi aratau mâinile batucite de sita aspra.
Asadar,daca avem posibilitatea sa cumparam pasta gata preparata,este usor de obtinut gemul.
Pasta se amesteca cu zaharul si se pune cu cratita sa fiarba la foc mic.
Cantitatea de zahar este în functie de cât de dulce doriti sa fie.
Noua ne place putin mai acrişoara.
Daca maceşele sunt coapte,nu va fi nevoie de prea mult zahar.
Se fierbe pâna când se obtine consistenta dorita.O ora am fiert-o noi.
Cum pasta a fost destul de groasa si,cum spuneam,macesele au un conţinut mare de pectina,procedeul nu va dura foarte mult.
Pentru a vedea care e consistenta,luati o lingura de gem pe o farfurioara,o lasati sa se raceasca si vedeti daca e suficient de tare.
Am pus gemul fierbinte în borcane,le-am pus capacul si le-am lasat în cuptorul calduţ(dupa ce am oprit focul) pâna s-au racit.
Foarte usor de preparat,foarte foarte bun si mereu prea puţin.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii