Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.
Merele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti diferite impreuna cu zaharul, impartit in mod egal. Se calesc pana cand scade zeama lasata initial. Se pun fierbinti in borcane de 800 g. Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele capacite, se pune apa fierbinte in cratita pana aproape de gura borcanelor si se fierb circa 30-40 de minute, se lasa sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita. Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti