Ardei capia in otet

Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar cand da in clocot se pune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 kg ardei capia
  • 5 l apa
  • 1 l otet
  • 500 ml ulei
  • 6 linguri de sare
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 borcan de 10 l

Mod de preparare

Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar cand da in clocot se pune uleiul. Se micsoreaza focul, se iau cate zece ardei si se lasa in lichid sa fiarba cinci minute, apoi se scot si se pun intr-un borcan curat. Se lasa lichidul sa se raceasca si se pune peste ardei. Se pun catei de usturoi printre ardei si se leaga borcanul in aceeasi zi. Se pastreaza la rece.
Alte retete:

Zacusca de vinete

Zacusca de fasole

Castraveti bulgaresti

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos