O delicioasa garnitura din fructele toamnei, preparata pentru fripturi delicioase!
Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua, astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele.
Se pune apa la fiert cu toate ingredientele, apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca, apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi in clocot si iarasi turnam peste prunele umplute cu usturoi din borcane. Lasam sa se raceasca si din nou scurgem amestecul, il dam in clocot si turnam fierbinte, dar acum infiletam capacele bine. Acoperim cu un prosop gros si lasam sa raceasca in voie, apoi depozitam la rece. Este o garnitura perfecta pentru o friptura de pasare, preparata la gratar sau cuptor! Delicioase!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii