Castraveţi bulgăreşti reţetă (fara conservanti)

O reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Castraveţi bulgăreşti reţetă (fara conservanti)

Ingrediente

  • Castraveţi bulgăreşti reţetă
  • 5 kg de castraveti
  • 3 l de apa
  • 800 gr de otet
  • 10 lg de zahar
  • 4 lg de sare mare
  • 3-4 frunze de dafin
  • 3 morcovi mari
  • 3 cepe mari
  • 1 capatana de usturoi
  • hrean
  • bete de marar
  • cimbru
  • seminte de mustar
  • piper boabe

Mod de preparare

Castraveţi bulgăreşti reţetă

Castraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri, usturoiul il curatam si-l lasam intreg sau daca este prea mare il taiem in doua.

In fiecare borcan punem feliute de ceapa, morcov, hrean, bete de marar, usturoi, cimbru si asezam castravetii in asa fel fara sa lasam locuri libere.

Intr-o oala sau cratita adaugam 3l de apa impreuna cu otetul, sarea, zaharul si frunzele de dafin si lasam sa dea in clocot. Adaugam boabele de mustar si piperul.

Asezam borcanele intr-o tava cu apa ca sa nu se sparga si le umplem cu compozitia preparata. Dupa ce punem capacele la borcane intoarcem fiecare borcan cu capacul in jos pe masa ca sa se sigileze capacul bine si sa nu permita aerului sa iasa. Borcanele se pun intr-un lighean si se acopera cu prosoape groase si se lasa sa se raceasca. Cand sau racit le punem intr-un loc racoros. Pofta buna!

Daca castravetii sunt prea mari ii puteti taia feliute pe care le asezati in borcane,stau la fel de bine pentru iarna.

Daca doriti castravetii sa fie picati puteti adauga cate un ardei iute la fiecare borcan sau dupa gustul fiecaruia.

Castravetii se taie la capete pentru a nu risca sa fie fundul amar si arata mult mai bine in borcane.

In loc de zahar puteti folosi indulcitor.

Borcanele se pun la racit acoperite bine si ferite de razele soarelui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu mere si scortisoara
1
Preparate dulci

Rulada cu mere si scortisoara

Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...

Rulada cu mere si scortisoara
Plachie de crap
2
Mancaruri cu peste

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti
3
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti

A fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.

Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
Musaca in stil grecesc
5
Mancaruri cu legume

Musaca in stil grecesc

Pentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...

Musaca in stil grecesc
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa