O reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Castraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri, usturoiul il curatam si-l lasam intreg sau daca este prea mare il taiem in doua.
In fiecare borcan punem feliute de ceapa, morcov, hrean, bete de marar, usturoi, cimbru si asezam castravetii in asa fel fara sa lasam locuri libere.
Intr-o oala sau cratita adaugam 3l de apa impreuna cu otetul, sarea, zaharul si frunzele de dafin si lasam sa dea in clocot. Adaugam boabele de mustar si piperul.
Asezam borcanele intr-o tava cu apa ca sa nu se sparga si le umplem cu compozitia preparata. Dupa ce punem capacele la borcane intoarcem fiecare borcan cu capacul in jos pe masa ca sa se sigileze capacul bine si sa nu permita aerului sa iasa. Borcanele se pun intr-un lighean si se acopera cu prosoape groase si se lasa sa se raceasca. Cand sau racit le punem intr-un loc racoros. Pofta buna!
Daca castravetii sunt prea mari ii puteti taia feliute pe care le asezati in borcane,stau la fel de bine pentru iarna.
Daca doriti castravetii sa fie picati puteti adauga cate un ardei iute la fiecare borcan sau dupa gustul fiecaruia.
Castravetii se taie la capete pentru a nu risca sa fie fundul amar si arata mult mai bine in borcane.
In loc de zahar puteti folosi indulcitor.
Borcanele se pun la racit acoperite bine si ferite de razele soarelui.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaRetete dietetice
Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iuteO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosAdor pastele! Se pot face in nenumarate feluri, motiv pentru care, nu cred ca este odata sa le fac la fel. Va las o reteta de...
Spaghete cu sos alb si mazareSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii