Un delicios aperitiv, sos sau garnitura pentru orice preparat. Merita incercat. Ies în jur de 15 borcane (destul pentru toată iarna)
Roșiile se dau prin mașina de tocat pentru a îndepărta semințele și cojile. Dovleceii se curata, se dau prin răzătoarea mare și se pun cu sare în strecuratoare. Ardeii copți sau cruzi se dau prin mașina de tocat. Morcovul de asemenea, ceapa se toaca mărunt si se zdrobește usturoiul.
Se pune uleiul intr-o cratiță adâncă de aprox 8 l ( sau ceaun) și se lasă la încins. Se călește ceapa 5 min, adăugând cate putina apa( max 1/2 ceasca). Se adaugă morcovul și se călește în continuare încă 10 min. Se adaugă ardeiul, roșiile (bulionul), usturoiul, dovleceii, sarea și zaharul (dacă este nevoie) și se fierbe la foc mediu aprox 40 min, amestecand din când în când. Apoi se adaugă boia de ardei iute și se mai fierbe încă 10 min. Se pune în borcane sterilizate, se infileteaza capacele, se pun la sterilizat 20 min și se lasa acoperite pana a doua zi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii