Dulceata de ardei iute

Nu este toamna fără dulceaţă de ardei iuţi.

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Dulceata de ardei iute

Ingrediente

  • 800 g ardei iute
  • 800 ml oţet
  • 600 g zahar

Mod de preparare

Am curatat ardeiul iute de seminte, am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.

Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului, lasând însa bucati mai mari de ardei.

Am pus la fiert oţetul cu zaharul.

L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.

Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.

Eu nu am vrut s-o las prea subtire. Aici depinde de gusturile fiecaruia.

Am pus dulceata în borcane sterilizate (2 borcane de 400 ml ,unul de 300 ml si unul de 200 ml), am închis cu capacele, apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.

Se poate consuma imediat, dar se pastreaza foarte bine si în camara.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci