Nu este toamna fără dulceaţă de ardei iuţi.
Am curatat ardeiul iute de seminte, am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.
Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului, lasând însa bucati mai mari de ardei.
Am pus la fiert oţetul cu zaharul.
L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.
Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.
Eu nu am vrut s-o las prea subtire. Aici depinde de gusturile fiecaruia.
Am pus dulceata în borcane sterilizate (2 borcane de 400 ml ,unul de 300 ml si unul de 200 ml), am închis cu capacele, apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.
Se poate consuma imediat, dar se pastreaza foarte bine si în camara.
Pofta buna!!!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii