Castraveţi bulgăreşti reţetă

Imi place sa conserv castravetii pentru sezonul rece, ca apoi sa ii pot folosi la salata de boeuf sau ca salata la o mancare mai consistenta.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
7 minute
Complexitate
medie
Castraveţi bulgăreşti reţetă

Ingrediente

  • Castraveţi bulgăreşti reţetă
  • Aprox 3 kg castraveti;
  • Cativa morcovi;
  • cateva bucatele de hrean;
  • o ceapa;
  • 1,5 l apa;
  • 1 pahar otet;
  • 1,5 linguri sare de mare;
  • 1 lingura zahar;
  • cateva foi de dafin;
  • cateva boabe de piper;
  • cateva boabe de mustar;
  • frunze de telina;

Mod de preparare

Castraveţi bulgăreşti reţetă

Se pun la fiert apa impreuna cu otetul si mirodeniile, iar din momentul in care incep sa fiarba se lasa cateva clocote (asta inseamna cam 5 minute). Pentru ca am folosit 1.5 l apa, am pus o lingura si jumatate de sare, eu pastrez proportia 1 lingura cu sare la un litru de apa. Se asaza castravetii, ceapa, morcovii si hreanul in borcane, se acopera cu frunze de telina si se pun cutite sub borcane (ca sa nu crape), apoi se toarna lichidul fierbinte cu polonicul. Cand incepe sa se mai raceasca lichidul, se pun capacele la borcane, apoi se tin intoarse cateva minute. Dupa ce s-au racit, se depoziteaza la loc racoros. Am obtinut: 1 borcan de 1.5kg si 2 borcane de 800g. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/castraveti-in-otet.html

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...