Sfecla rosie la otet

Este extrem de gustoasa, recomand sa o incercati!

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg de sfecla rosie
  • 1 litru de apa plata
  • 500 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 2-3 lingurite cu sare sau dupa gust

Mod de preparare

Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine). Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja. Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le trecem pe razatoare. Cu o lingura, umplem borcanele (bine spalate si uscate in prealabil) cu sfecla maruntita. Punem apa la fiert, adaugam sarea si zaharul amestecand pana la topirea completa a acestora, iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul, adaugand otetul si uleiul si amestecand pana la omogenizarea completa. Solutia astfel obtinuta o turnam peste sfecla. Strangem bine capacele si pastram borcanele intr-un loc racoros.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca