Ardei umpluti cu varza si morcovi

Cu un pic de ulei de masline si un strop de piper,obtinem cea mai buna salata!! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 ardei grasi potriviti de mari
  • o varza de cca.1 kg,
  • 3-4 morcovi mari,
  • 1 kg varza rosie
  • o capatana de telina cu tot cu frunze
  • 2 radacini de hrean,
  • o capatana potrivit de mare(pana la 1 kg)de conopida,
  • cateva feliute de sfecla rosie,
  • 2 linguri de otet din vin ,de 9 grade,
  • sare grunjoasa,
  • o crenguta mica cu frunze de Sirop de visine

Mod de preparare

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze,apoi se toaca fideluta subtire.Morcovul curatat se da prin razatoare.Capatana de telina se curata si se taie in 4,frunzele se toaca marunt.Conopida se tine un pic in apa rece cu sare apoi se desface in buchetele mici Se freaca varza cu sare grunjoasa apoi se amesteca bine cu morcovul ras si frunzele tocate de telina. Cu acest ameste se umple fiecare ardei curata,indesand bine umplutura de varza. Ardeii umpluti se aseaza in picioare(cu umplutura in sus),unul langa altul(cam 5 ardei),pe langa ei asezand buchetele de conopida,bucati de radacina de telina,crengute de marar uscat si rondele subtiri de morcov si sfecla rosie apoi se vine deasupra cu un strat de buchetele de conopida,cu bucati mici de hrean,crenguta de visin si deasupra se vine iar cu un strat de ardei umpluti cu varza,umplind golurile dintre ei cu buchetele de conopida si feliute de morcovi si sfecla. Se prepara saramura din 2 litri de apa cu doua linguri mari de sare grunjoasa si 2 linguri de otet,amestecate bine,pana se topeste sarea apoi se toarna deasupra.Ce ramane din saramura se opreste intr-un pahar si se adauga a 2-a zi peste ardei(saramura scade fiind absorbita de umplutura ardeilor), apoi se etanseizeaza cu capac cu filet si se depoziteaza in pivnite uscate sau locuri racoroase.Se consuma iarna,ca salata ,stropita cu un pic de ulei de masline si un praf de piper.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca