Ardei umpluti cu varza si morcovi

Cu un pic de ulei de masline si un strop de piper,obtinem cea mai buna salata!! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 ardei grasi potriviti de mari
  • o varza de cca.1 kg,
  • 3-4 morcovi mari,
  • 1 kg varza rosie
  • o capatana de telina cu tot cu frunze
  • 2 radacini de hrean,
  • o capatana potrivit de mare(pana la 1 kg)de conopida,
  • cateva feliute de sfecla rosie,
  • 2 linguri de otet din vin ,de 9 grade,
  • sare grunjoasa,
  • o crenguta mica cu frunze de Sirop de visine

Mod de preparare

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze,apoi se toaca fideluta subtire.Morcovul curatat se da prin razatoare.Capatana de telina se curata si se taie in 4,frunzele se toaca marunt.Conopida se tine un pic in apa rece cu sare apoi se desface in buchetele mici Se freaca varza cu sare grunjoasa apoi se amesteca bine cu morcovul ras si frunzele tocate de telina. Cu acest ameste se umple fiecare ardei curata,indesand bine umplutura de varza. Ardeii umpluti se aseaza in picioare(cu umplutura in sus),unul langa altul(cam 5 ardei),pe langa ei asezand buchetele de conopida,bucati de radacina de telina,crengute de marar uscat si rondele subtiri de morcov si sfecla rosie apoi se vine deasupra cu un strat de buchetele de conopida,cu bucati mici de hrean,crenguta de visin si deasupra se vine iar cu un strat de ardei umpluti cu varza,umplind golurile dintre ei cu buchetele de conopida si feliute de morcovi si sfecla. Se prepara saramura din 2 litri de apa cu doua linguri mari de sare grunjoasa si 2 linguri de otet,amestecate bine,pana se topeste sarea apoi se toarna deasupra.Ce ramane din saramura se opreste intr-un pahar si se adauga a 2-a zi peste ardei(saramura scade fiind absorbita de umplutura ardeilor), apoi se etanseizeaza cu capac cu filet si se depoziteaza in pivnite uscate sau locuri racoroase.Se consuma iarna,ca salata ,stropita cu un pic de ulei de masline si un praf de piper.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos